Extreme Pinball

Spelregels Pinball

Flipperkasten

Flipperen

Het pinball / flipperen draagt een grote bekendheid met zich mee in vele generaties. Het is vaak een klassiek spel, waar iedereen om zijn eigen redenen mee bekend is. De automaten wonnen een sterke populariteit in 1960 waar ze in grote getalen aanwezig waren in speelhallen. Daarna werden zij verdreven door andere amusementsmachines, zoals Pacman en Photoplay. Hierbij wordt er gespeeld op een beeldscherm, er kan dan gekozen worden tussen een dertigtal verschillende spellen.

Behendigheidsautomaat

De enorme populariteit van de flipperkast ontstond doordat het principe nieuw was. Tot voorheen stonden in de kroegen en friettenten enkel gokautomaten, waarbij je winst afhankelijk was van geluk. Met de introductie van de flipperkast veranderde het gokspel in een behendigheidsspel, waarbij het succes van de speler afhankelijk werd van de kundigheid van de speler. De flipperkast werd uitgebreid met thema's en met displays, waardoor de spelervaring nog verder uitgebreid werd.

Games

De populariteit van de flipperkast nam af met de komst van pacman en photoplay. De flipperkasten waren erg storingsgevoelig, wat ze minder populair maakte voor exploitatie. Hoewel het aantal automaten snel terug liep bleef de liefde voor het spel bestaan. Zo werden er voor alle platformen verschillende games uitgebracht waarop het spel gespeeld kon worden. Het is mogelijk deze games gratis te spelen, klik hier om naar de  spelletjespagina te gaan en direct te beginnen met spelen.

Kroeg

De flipperkasten waren het meest beschikbaar in cafés, waar onder het genot van een glas bier de strijd tussen verschillende vrienden werd aangegaan. Voor een klein bedrag kon er al gespeeld worden en dat maakte de automaten erg toegankelijk voor verschillende groepen.

Artikelen

Flipperkasten

Categorie: Flipperen / 07-03-2014 10:14

De meeste flipperkasten kennen hun populariteit uit de jaren 60 en 70. er zijn dan ook verschillende soorten, met ieder zijn eigen spel en puntensysteem. Ook het uiterlijk van de kasten kan sterk variëren. Het thema, afbeeldingen, lichten en objecten in de kast wijken sterk af, waardoor iedere kast opnieuw oefening benodigd. Hieronder wo

Lees meer...

Spelregels Pinball

Categorie: Flipperen / 07-03-2014 08:39

Iedere spel automaat is uniek, zo heeft iedere automaat verschillende functies, thema's en elementen. Omdat de automaten van elkaar verschillen, verschillen ook de spelregels ervan. Zo worden kan er verschil zitten in het punten systeem van de kast en zijn de acties bij de verschillende flipperkasten andere waarden aan punten waard. Het s

Lees meer...